0542575172
פבל בורודין

פיצה ופוקצ'יה


אופן הכנה
-
מערבבים במיקסר קמח, מים שמן זית ,דבש ושמרים דקה-שתיים, מוסיפים את המלח ומערבבים 8 דקות לקבלת בצק רך.
-
סוגרים עם ניילון נצמד את הקערה וממתינים כ 40 דקותכעבור 40 דקות מוציאם כדור בצק ומוציאם ממנו אויר. משמנים קצת את הקערה עם שמן זית ומחזירים חזרה לקערה וסוגרים עם ניילון נצמד. את הקערה שמים בצד לתפיחה שניה וממתינים כשעתיים.
-
מחממים תנור ל-250 מעלות ואם יש לבנת אפייה משתמשים בה.
-
פותחים את הבצק לעובי הרצוי על גבי משטח מקומח היטב.
-
שמים רוטב עגבניות על פני השטח הפיצה. היקפים של ששטח משארים ריקים
מפזרים גבינת מוצרלה על כל השטח של הפיצה.
אופים 8 דקות..
תהליך הכנת פוקציה זהה לפיצה, אך אפיה לוקחת כ 10 דקות
-
הניחו את הבצק על נייר אפייה משומן בתוך תבנית התנור. פרסו את הבצק בעזרת הידיים על התבנית לצורת עיגול גדול, כסו בעזרת נייר אפייה משומן כ- 30-45 דקות או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
לאחר שהבצק תפח, צרו חורים בבצק בעזרת האצבעות בעומק של ½1-1 ס''מ ובמרווחים של כ-2 ס''מ אחד מהשני
-
מרחו את חלקו העליון של הבצק ב-2 כפות שמן הזית ופזרו מעל את השום והרוזמרין (במידה והחלטתם לפזר גבינה, זה הזמן)
מצרכים
בצק:
-
600 גרם קמח פיצה
-
360 מ"ל מים
-
10 גרם שמרים יבשים
-
כפית מלח
-
כף שמן זית
-
דבש 20 גרם